perjantai 20. joulukuuta 2013

Melkein kuusi viikkoa!

Tämä viikko on mennyt uutta oppiessa ja kokemuksia kartottaessa.
Pennut ne vaan vilkastuu päivä päivältä ja valveilla ollaan pidempiä ja pidempiä aikoja, siis ihan normaalia kehitystä sanoisinko ;)

Ulkoilut aloitettiin viikon alussa ja koska kelit ovat meidän kannalta suotuisat, ollaan päästy pihalle paljon ja usein. Alkuun (ekat kaksi kertaa) ulkona huomasi pennuista eroja vähän paremmin, osa lähti heti tutkimaan paikkoja ja laajensi reviiriä myös pihasta pois. Ei mennyt montaa ulkoilua kun tätä teki jo kaikki ja tällä hetkellä tilanne on se että pihassa pitää olla vähintään kaksi aikuista vahdissa, tyyppejä ei mitkään verkot ja viritelmät pidättele, takapiha on tullut jo tutuksi. Hienosti ovat oppineet että ruokailun jälkeen suunnataan ulos ja sinne tehdään myös tarpeet, ainakin suurin osa. Toki niitä tulee vielä sisällekin mutta sielläkin hienosti sanomalehdelle, enimmäkseen ;)

Kiinteää syödään neljästi päivässä, hyvällä ruokahalulla. Perussettinä menee HD pentupuuro ja HD medium puppy nappula, niiden mausteena vielä erimakuisia jauhelihoja. Toinen matolääke kuuri syötiin myös tällä viikolla, ilman ongelmia. Nätisti lutkuttivat tahnan sormelta, kilttejä pentuja ;)

Torstaina lähdettiin ensimmäiselle retkelle, eläinlääkäriin. Taru lainasi lentoboxin jossa pikkukoirat matkustivat sulassa sovussa takaluukussa. Alkuun kritisoivat häkkiin joutumista mutta jo ennen kun päästiin Tarun pihaan (1km matka) olivat kaikki sikeässä unessa. Keikka noin muuten sujui mallikkaasti. Apukäsistä oli apua ja saatiin porukka reippaasti tutkittavaksi. Kukaan ei uutta paikkaa tai vierasta setää pelännyt, päin vastoin. Pojat pureskelivat tutkimusvehkeitä ja vähän lääkärin nenääkin, kukaan pennuista ei saanut kohtausta sirun laitosta ja hännät vipadi iloisesti kaikilla.
Kaikki pennut saivat normaalin paperit. Pakko pitää vielä pieni mainospuhe ja kiittää Waltaria hyvästä käsittelystä ja asiantuntevasta palvelusta sekä hyvästä huumorista. Suosittelen lämpimästi!

Nyt on siis lapsilla sirut, paperit valmiina kennelliittoon. Silmäpeilaukset suoritetaan sitten juuri ennen luovutusta, joka on aikaisintaan 30.12.
Vieraita on käynyt päivittäin ja halukkaat ovat edelleen tervetulleita, pennut tykkää on on innokkaita palluttajia ja leikittäjiä. Joulun pyhitämme perheelle mutta niin varmasti kaikki muutkin :)

Uusimmat räpsyt löytyy täältä https://www.facebook.com/julia.pitkaranta/media_set?set=a.10151982394061774.1073741833.575456773&type=3

Ja uusia videoita youtubesta, tekijä Rahiio.

Huomenna yritetään ehtiä ottamaan 6vko poset, ensi viikolla edessä on ainakin tutustumista uusiin paikkoihin, matkailua ja pentutesti!
Aika menee liian nopeasti mutta onneksi vielä ehditään vaikka ja mitä ennen kuin lasten matka jatkuu maailmalla :)




1 kommentti: